meer geluk en gezondheid
doctor Frederik Feys

dr. Frederik Feys

Tijdens mijn studies tandheelkunde raakte ik gefascineerd door wat er allemaal mogelijk is als je ontspannen omgaat met mensen. ‘Onhandelbare’ kinderen werkten plots geïnteresseerd mee. Ze wilden zelfs met een handspiegel mee volgen! Het resultaat? Een betere mondgezondheid.

Na de kliniek dook ik in de universiteitsbibliotheek. Daar vond ik interessante studies over het placebo-effect. En ontdekte ik de wereld van de psychologie en de kinder- en jeugdpsychiatrie. Ik studeerde nog enkele jaren geneeskunde bij. Maar ik botste op mijn honger naar meer kennis rond psychologie en welzijn. Ik vond mijn gading in de studies familiale en seksuologische wetenschappen.

Ik pas nu de kracht van placebo toe bij mijn eigen cliënten. Die passie wilde ik ook buiten de muren van de groepspraktijk brengen. Sindsdien spreek ik voor verenigingen, studenten, tandartsen, seksuologen en artsen. Ze waarderen hoe ik met een vleug humor ingewikkelde dingen eenvoudig uitleg. Na een tijd wilde ik het allemaal eens grondiger onderzoeken. En dat leidde tot een doctoraat (PhD) over het placebo-effect in klinische studies.

In mijn vrije tijd schilder ik.

Download CV