meer geluk en gezondheid

Plezier in seks

Is seks een recept tot geluk? Je kan er in ieder geval veel plezier, verbondenheid en soms troost in vinden. Al staan er enkele uitdagingen in de weg…. hoe gaan we om met seks-negatieve boodschappen, zoals ‘seks is vies’. Ze kunnen als een schaduw uit het verleden opduiken. Ons lichaamsbeeld krijgt er ook aardig van langs. De mode-industrie kiest vaak voor hyper-slank en jong. Door internet is er een overvloed aan informatie. En porno is big business. Er te vaak naar kijken leidt tot verkeerde verwachtingen en seksverslaving. Enorme penislengtes, immer kreunende vrouwen, enfin je kent het wel…

Ook zijn sommige mythes hardnekkig, zoals goede seks is samen klaarkomen. Een mens wordt elke dag ouder waardoor ook de seks verandert. Soms is er de confrontatie met lichamelijke beperkingen. Dat vraagt aangepaste standjes. Daar bovenop veranderen de geslachtsrollen, waardoor een man niet altijd actief, en een vrouw passief hoeft te zijn. In onze samenleving zijn er meer en meer alleenstaande mensen. Dat betekent dat seksueel plezier vaker solo is.

In vuur en vlam!

In deze lezing zet ik het plezier van seks goed in de verf. ‘Let’s talk about sex baby. Let’s talk about you and me’, breek het ijs en praat over wat je lekker vindt. Volwassenen houden ook van speelgoed. Haal het in huis. En experimenteer. Zo ontdek je soms wat je in vuur en vlam kan zetten. Koppels met een fijn seksleven masturberen. Dus ontdek jezelf, en speel. En speel met je partner. Gebruik fantasie. Zeg wat je leuk vindt en wees duidelijk met waar je grenzen liggen. Zoek je echte ‘turn on’. Laat de clichés vallen. Wacht niet tot de zin spontaan komt, begin er gewoon aan. Ervaar het bijzondere genot van ‘slow’ seks. En dan maar nagloeien…. Je kan de wereld aan! Héérlijk!

doctor Frederik Feys

Frederik Feys

is onderzoeker, volgde studies geneeskunde, seksuologie, tandheelkunde, en is gecertifieerd Aurelis coach.

Andere lezingen